Blogger Widgets

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Επιστολή από τη Ρωσία....

Λίγο πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Κυπριακής Βουλής το Sigmalive  έλαβε την πιο κάτω ενυπόγραφη επιστολή, από ρώσο επιχειρηματία, προς δημοσίευση:
Βοήθεια, μην σκοτώσετε την Κύπρο
Πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο οι Γερμανοί Ναζί  εθνικοποίησαν τις εβραϊκές τραπεζικές καταθέσεις προβάλλοντας διάφορους λόγους , όπως ότι οι Εβραίοι συμμετείχαν σε «βρώμικες συναλλαγές».
Στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 ο κ. Schneider του SDP ανακοίνωσε ότι τα χρήματα των Γερμανών φορολογούμενων  δεν χρησιμοποιούνταν για την εξασφάλιση των παράνομων τραπεζικών καταθέσεων των Ρώσων στην Κύπρο.  Στις 16 Μαρτίου του 2013, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι θα πρέπει να πληρώσουν οι υπεύθυνοι (για την πτώχευση της Κύπρου), όχι μόνο οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι....

Γιατί οι Ρώσοι καταθέτες απομονώνονται και καταδεικνύονται ως οι υπεύθυνοι για τα προβλήματα της ζώνης του ευρώ; Οι κυπριακές τράπεζες  έχασαν χρήματα όχι εξαιτίας των Ρώσων, αλλά λόγω των όρων βάσει των οποίων οι  αξιωματούχοι της  Ευρωζώνης αποφάσισαν να αναδιαρθρώσουν το ελληνικό χρέος για την προστασία των ευρωπαϊκών επενδύσεων στην Ελλάδα. Αυτό δεν έχει να κάνει με τους Ρώσους. Αντίθετα, χάρη στα ρωσικά χρήματα, τα τελευταία δέκα χρόνια η Κύπρος έχει εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος και εντάχθηκε στην ευρωζώνη από την οποία τώρα λαμβάνει προβλήματα.
Με ποια νομική βάση οι Γερμανοί αξιωματούχοι  αποκαλούν όλες τις ρωσικές καταθέσεις στην Κύπρο παράνομες;
 Η απάντηση σε όλα αυτά τα ερωτήματα είναι σαφής. Οι αξιωματούχοι της Γερμανικής κυβέρνησης πιέζουν για ένα παράνομο σχέδιο με στόχο την διάκριση ενάντια στους Ρώσους καταθέτες, για τον απλό λόγο ότι η Ρωσία δεν έχει φωνή στην Ευρώπη, επειδή δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και προφανώς ούτε και η Κύπρος έχει φωνή, παρά το γεγονός ότι είναι μέλος της ΕΕ, επειδή είναι μικρή.
Η Γερμανία πιέζει  την  Κύπρο να κατασχέσει τις ρωσικές τραπεζικές καταθέσεις (πολλοί από αυτούς Εβραίοι, εν τω μεταξύ) και για να φανεί αυτό  καλύτερο, κάποιοι Γερμανοί αξιωματούχοι διατείνονται δημόσια ότι τα ρωσικά χρήματα στην  Κύπρο είναι παράνομα. Υποθέτω, το να είναι κανείς Ρώσος ή Ουκρανός, το καθιστά παράνομο, σύμφωνα με κάποιους Γερμανούς.
Ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, με τη βοήθεια των Υπουργών Οικονομικών της Ολλανδίας και της Φινλανδίας, έχουν αναπτύξει ένα σύστημα παράνομο και  έχουν εκβιάσει την Κυπριακή  κυβέρνηση με τελεσίγραφο: Ληστέψετε  τους Ρώσους ή θα πεθάνετε.
Η Κύπρος βρίσκεται ανάμεσα στον παλιό της φίλο (την Ρωσία) και τους νέους Ευρωπαίους εταίρους της (που δεν είναι τόσο φιλικοί τώρα), οι οποίοι είναι πρόθυμοι να δώσουν στην Κύπρο κάποια χρήματα, φτάνει η Κύπρος να ξεχάσει τον παλιό της φίλο. Αυτό δεν είναι παρά ένας τρόπος σκέψης τύπου Ψυχρού Πολέμου, που παρεμπιπτόντως, φέρνει και πάλι την Ευρώπη στα πρόθυρα της ύφεσης, γιατί από τώρα και στο εξής όλοι το γνωρίζουν: καμία κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό στην Ευρώπη δεν είναι ασφαλής, ενώσω αυτή η Γερμανική Κυβέρνηση δίνει τις εντολές στην ΕΕ.
Πρώτον, η ΕΕ πρέπει να ξυπνήσει και να σταματήσει αυτή την ανόητη κατάσχεση των τραπεζικών καταθέσεων μέσω υποχρεωτικής φορολογίας. Η ΕΕ δεν θα παραμείνει ενωμένη , εάν την κρίσιμη στιγμή, οι αποφάσεις λαμβάνονται από ένα έθνος (το Γερμανικό) και όχι από μια Πανευρωπαϊκή σκοπιά.
Δεύτερον, η Ρωσία πρέπει να αντισταθεί στην  Γερμανία και να αντεπιτεθεί. Το διεθνές δίκαιο περιέχει πρόνοιες ικανές να σταματούν  κυβερνήσεις και αξιωματούχους,  υπεύθυνους για  την πρόκληση κατασχέσεων.
Τρίτον, η Ρωσία θα πρέπει να βοηθήσει οικονομικά  την Κύπρο. Η Κύπρος χρειάζεται 16 δισεκατομμύρια ευρώ. Η Ευρώπη είναι έτοιμη να δώσει 10 δισ. ευρώ. Ρωσία πρέπει να δανείσει τα άλλα 6 δισεκατομμύρια ευρώ και να εξασφαλίσει το δάνειο αυτό με τα δικαιώματα για τα υπεράκτια αποθέματα φυσικού αερίου που έχουν ανακαλυφθεί πρόσφατα στην Κύπρο. Η Κύπρος θα μπορούσε επιπρόσθετα να εγγυηθεί  το δάνειο με γη, ακίνητη περιουσία και τραπεζικές μετοχές.
Η κατάσχεση των τραπεζικών καταθέσεων θα σκοτώσει την Κυπριακή  οικονομία. Αν  το «κούρεμα» των  καταθέσεων επιβληθεί αυτή την εβδομάδα, τότε , την πρώτη εργάσιμη ημέρα ο καθένας θα μεταφέρει ό, τι έχει απομείνει από τα χρήματά του εκτός Κύπρου.  Κανείς δεν θα ανοίξει ποτέ ξανά  τραπεζικό λογαριασμό σε αυτή τη χώρα. Οι Κύπριοι θα πρέπει να πάνε πίσω στους λόφους  σαν αγρότες. Ένα όμορφο ευρωπαϊκό έθνος θα επιστρέψει  πίσω στο Μεσαίωνα.
Μια σωστή λύση για την Κύπρο θα έπρεπε αντ’ αυτού, να εμπλέκει  όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας. Μια τέτοια λύση θα έπρεπε να  προωθήσει την περαιτέρω ανάπτυξη της Κύπρου, έτσι ώστε η χώρα να ξεπληρώσει τα χρέη της και όχι να αποτελεί μια ευκαιρία για μετατόπιση της επιχειρηματικότητας και δολοφονία του τραπεζικού της συστήματος.  Θα έπρεπε να δοθεί ένα δάνειο που να εξασφαλίζεται από ορυκτούς πόρους της Κύπρου, τη γη, την ακίνητη περιουσία και τις τραπεζικές μετοχές. Τα συμφέροντα αυτά θα πρέπει στη συνέχεια να τιτλοποιηθούν και να ιδιωτικοποιηθούν. Τα Ιδιωτικά συμφέροντα θα οδηγήσουν στη συνέχεια σε περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη της Κύπρου, κάνοντας ευτυχείς τους πιστωτές  και καθιστώντας τον κυπριακό λαό  ένα πλούσιο έθνος και πάλι.

Dimitry Afanasiev
Πόεδρος
Egorov Puginsky Afanasiev and Partners, του νομικού γραφείου στην Ρωσία, Ουκρανία και Λευκορωσία
http://www.sigmalive.com/news/local/35967